zaterdag 27 mei 2017

Gegrilde steak en Papaya salade





Ingrediënten:

700 gr biefstuk of malse steak
Voor de marinade:
4 tenen knoflook, gehakt
1 rawit of stukje chilipeper
2 el sojasaus
1 el vers limoensap
2 à 3 el vloeibare honing
60 ml arachideolie
zout en peper

Voor de salade:
Romaine sla (of elke andere)
waterkers
1 grote papaja (mag een groene zijn), in reepjes
2 wortelen, geschrapt en dun geraspt

Voor de garnering:
gehakte geroosterde pinda's
gehakte koriander

Saladedressing:
1 sjalot, gepeld en fijngehakt
2 rawits of 1 chilipeper, gehakt
1 el gehakte verse munt
60 ml rijstazijn
2 tl suiker
2 el vissaus

Bereiding:

  1. Vlees: meng alles ingrediënten voor de marinade in een mini keukenmachine tot een pasta. Leg het vlees in een schaal en schenk er de marinade over uit. Dek af en zet een uur in de koelkast. 
  2. Verhit de grill middelhoog, haal het vlees uit de marinade en maak op smaak met zout en peper. Gril het vlees tot geblakerd en medium-rare, in ongeveer 10 minuten. Haal van de gril af, laat 10 minuten rusten en snijd in plakken van een halve centimeter.
  3. Saladedressing: klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en zet apart.
  4. Meng de slasoorten en leg ze op een schaal.
  5. Meng de papaja reepjes met de geraspte wortel in een kom.Verdeel de papaja en de wortel over de salade en sprenkel er een paar eetlepels dressing over.
  6. Leg de gegrilde plakjes vlees op de salade en sprenkel er nog wat dressing over.
  7. Bestrooi met gehakte pinda's en koriander.
Recept van Bobby Flay uit de serie Boy meets Grill (Food Network)


Geen opmerkingen: