woensdag 17 mei 2017

Overheerlijk Paprika-Tomatensoepje


"Je weet niet wat je proeft! Zo lekker kan gezond echt zijn",
zegt Clara ten Houte de Lange van Okoko. 


En het was ook heel lekker, geen wonder,  zoveel lekkere groente met maar een kwart liter vloeistof moet wel erg lekker zijn. Ik heb de groenten langer laten sudderen met de deksel op de pan voor nog meer smaak.

Ingrediënten voor 2 personen:
2 dieprode puntpaprika's, in kleine stukjes gesneden
1 gesnipperde ui
1 teen knoflook, gesneden
3 a 4 rijpe tomaten in stukjes gesneden (of uit blik)
volle lepel gehakte verse oregano
200-300 ml groentebouillon
olijfolie
peper en zout naar smaak
eventueel Hüttenkäse

Bereiding:

  1. Fruit in een pan met een beetje olijfolie de stukjes puntpaprika, gesnipperde ui en knoflook tot ze zacht worden. 
  2. Voeg de stukjes tomaat en de oregano toe. Schenk er de groentebouillon bij en laat dit alles 10 minuten zachtjes koken.  
  3. Pureer dit mengsel met een staafmixer tot een mooi gladde en lichtgebonden soep. Serveer in diepe borden of wijde kommen en schep een volle lepel hüttenkäse in het midden. 





1 opmerking:

Clementine zei

Ik heb vrijwel dezelfde soep gemaakt : http://theblogdeclementine.blogspot.fr/2015/12/soupe-de-tomates-et-poivrons-rouges-de.html