vrijdag 9 juni 2017

Avocado-zalm sandwich











Amsterdam heeft sinds kort als enige in Europa een avocado restaurant The Avocado Show. In New York was er al een, de Avocaderia. In Amsterdam kun je er terecht van ontbijt tot late night dinner. Misschien niet zo gek als je weet dat Nederland het grootste importland is van avocado's en avocado's schijnen ook nog supergezond te zijn. Bij de Avocado show maken ze de prachtigste kunstwerkjes met avocado's. De mijne is een stuk eenvoudiger maar wel lekker.

Ingrediënten voor de avocadosalsa:
2 avocado's
1 citroen
1 tomaat
1 lente-ui
olijfolie
zout en peper
Verder:
Rond broodje of plak stevig brood, geroosterd
Gerookte zalm, gebraden kipfilet (vleeswaren) of zacht ei
Kiemgroente ter garnering

Bereiding:

  1. Snij de avocado's in blokjes en besprenkel ze gelijk met citroen tegen verkleuren.
  2. Verwijder eventueel het velletje van de tomaat, verwijder de pitjes en snijd het vlees in kleine blokjes.
  3. Snij de lente-ui in piepkleine stukjes. Meng alles door elkaar met wat zout, peper en olijfolie.
  4. Leg een flinke hoeveelheid salsa op het geroosterde brood. Drapeer er een paar plakken gerookte zalm op, of gebraden kipfilet (vleeswaar) of een zacht ei. Garneer met kiemgroente.










Geen opmerkingen: