zaterdag 3 juni 2017

Salade van gegrilde paprika's met ei en ansjovis



Dit recept staat op Bijzonder Spaans. Geroosterde paprika's met ansjovis is hier in huis echt een zomerfavoriet. Aan de andere kant van de Pyreneeën heeft deze salade een Frans zusje, en zij ziet er zo uit: (maar dan met ansjovis uit Collioure en azijn uit de streek, bijvoorbeeld Banyuls).




Ingrediënten:
3 rode en 3 gele paprika’s
4 biologische eieren, hardgekookt
12 ansjovis filets
12 zwarte olijven (zonder pit)
2 eetlepels kappertjes, afgespoeld en uitgeknepen
3 eetlepels sherryazijn
6 eetlepels olijfolie extra virgen
zwarte peper
peterselie

Bereiding:



  1. Rooster de paprika's: verwarm de ovengrill of oven voor op 200C. Snijd de paprika's overlangs doormidden, verwijder de zaadlijsten, de zaadjes en de steelaanzet en leg ze met de bolle kant naar boven 20 minuten in de oven. Haal ze eruit zodra ze zwart geblakerd zijn, doe ze in een afgesloten zak of leg ze in een afgedekte schaal en verwijder de velletjes zodra ze wat afgekoeld zijn.
  2. Scheur de geroosterde paprika's in repen en ze  in een serveerschaal of op een bord.
  3. Pel de eieren en snij ze in parten of plakjes. Leg ze bij de paprika.
  4. Laat de ansjovis uitlekken en doe deze ook bij de salade.
  5. Strooi de kappertjes en olijven over de salade heen en wat gemalen zwarte peper.
  6. Maak een vinaigrette door de sherryazijn en olijfolie goed door elkaar te kloppen. Besprenkel de salade met de vinaigrette.
  7. Laat de salade een uurtje staan zodat de smaken goed kunnen mengen en bestrooi vlak voor het serveren met wat peterselie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten