dinsdag 12 september 2017

Piperade omelet


De foto is van een eenpersoons omelet, maar je kunt er ook een voor 4 personen maken:


Ingrediënten voor 4 personen
2 rode puntpaprika’s, in reepjes
1 ui, in reepjes
2 eetl boter
6 eieren
100 ml melk
zout en peper
1 theel venkelzaad
handje bladpeterselie, fijngesneden

Bereiding

  1. Bak de reepjes paprika en ui in de boter tot ze zacht zijn.
  2. Klop de eieren los met de melk en breng op smaak met zout en peper. Giet over het paprika-uimengsel.
  3. Bak de omelet rustig op laag vuur tot hij zacht van binnen is en lichtbruin van buiten. Keer de omelet of vouw halverwege de baktijd om zodat je een halvemaanvorm krijgt.
  4. Bestrooi met extra zout en peper naar smaak en het venkelzaad. Garneer met peterselie.
Recept Ekoplaza




Geen opmerkingen: